Wat voor kaas

Natuurlijk wordt op de kaasboerderij Goudse kaas gemaakt welke binnen Nederland toch echt de bekendse kaas is.
In het buitenland is echter Edammer kaas de bekendste kaassoort uit Nederland. Omdat er daarvandaan veel vraag naar Edammerkaas is, zijn wij ook edammerkaas gaan maken. Deze kaas werd van oorsprong altijd al in Noord-Holland gemaakt, eerst op de boerderijen en later in de verschillende kaasfabrieken. Op dit moment zijn wij nog de  enige overgebleven kaasboerderij die de Edammer boerenkaas produceert.

De Goudse kaas wordt gemaakt in diverse grootte van 0,5 kg tot 12 kg. Daarnaast zijn er ook verschillende smaken:
Komijn, Brandnetel, Knoflook, Tomaat-knoflook-basilicum, Fenegriek, Peper-mosterd, Tuinkruiden,
Kruidenmelange, Pesto, Sambal, Honing-klaver, Tzatziki, Provinciale kruiden.
Er wordt het hele jaar door kaas gemaakt om altijd jonge tot oude kaas in huis te hebben.
De verschillende leeftijden van onze kazen zijn:
Jong, Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen en oud. De kaas wordt in ons eigen pakhuis bewaard totdat ze de leeftijd hebben waarop  ze verkocht kunnen worden.